Alla inlägg den 10 april 2009

Av Ulrika - 10 april 2009 11:35


Steg upp tidigt efter att ha sovit dåligt. Himla Make. Att man är så van att höra dom bredvid sig att jag nu vaknar för minsta lilla *gäspar*


Nåja, började dagen i ottan. Städade badrummet, duschade och sen låg jag i soffan ett tag, sen tog jag itu med etapp 1 i mitt Rent Husprojekt.


Ni har säkert sett Rent Hus. Jag gillar det programmet, inte för att gotta mig i andra människors misär utan för att se före och efterbilderna.

Otroligt hur det kan se ut först och efter röjning och städning blir det hur fint som helst.


En del av mig är förstås lite belåten med att jag har då inte skitigaste huset i vårt avlånga land.

Min Mamma var ju städmissbrukare. I vårt hem så vår och höststädades det varje år, alltså två gånger. Och då togs ALLT, nyckelhål och skruvskåror (nästan iaf).

Vi vädrade klädgarderober och linneskåp, alla lådor plockades ur och skurades och allt sattes tillbaka minutiöst. Och ändå så skurades hemmet varje torsdag, dvs våttorka golven, inte moppa utan skura...


Mamma sa till mig strax innan hon dog (jag bodde nästan hos henne sista året, hon ville dö hemma) att hon städat bort sitt liv. Ganska klartänkt men lite sent. För det var sant.


Mitt trauma från detta är ju att jag har skitigt. Från början sen jag flyttade hemifrån så vår och höststädade jag också. Sen bara en gång, sen bara "veckostädade" jag.

Sen blev jag sjuk. Och nu är jag ju inte mindre sjuk heller. Jag orkar helt enkelt inte hålla efter som jag skulle vilja. Och skadan är ju att jag vet hur jag vill ha det, men orkar inte göra det.

Och inte har jag en Make som gillar att städa heller. Nix. Bara under vapenhot. Trots LÖFTET han gav när vi flyttade hit från vårt förra hus i min hemstad. Jamen, då kommer jag ju hem varje dag så då kan vi ju hjälpas åt att städa *minns nostalgiskt*


Eeeh. Då ska vi räkna hur många gånger... skit i det, det är ändå så tragiskt.

Och det är inte bara Hans fel. Mitt också. För mitt i all trötthet och värk så orkar jag inte tjata på honom för att få nåt gjort. Det är ju alltid något annat (läs hans) som måste göra NU, men sen... då hjälps vi åt.

Och han vinner ju. För sen har ännu inte kommit, och vips så är ju hemmet någorlunda städat, tills nästa gång *sucka*


Nu är hans valmöjligheter följande, antingen åker han bort så jag får städa själv i min takt eller så är han hemma och hjälper till.

Det funkar hyfsat.

För det som irriterar mig mest är ju att jag går omkring och städar fast jag inte orkar och han pular med sitt... men sen... då dammar jag mattorna etc.


Men nu idag har jag börjat med Skrymslet under trappen. Allt i golvnivå är utburet (till heeela köket och halva trappen) och jag har borstat golvet fyra gånger med en blandning av såpa, jif creme och klorin.

Nu får golvet torka så får jag se om det duger..


Japp, så ni ser, än är det krut i gumman ;)

Klarar jag etapp 1 idag så får jag ju ledigt sen *listig*


Fridens!

;)

Skapa flashcards