Alla inlägg under april 2009

Av Ulrika - 7 april 2009 10:31


Utbristningar, nytt ord ala mej.

Jo, jag brukar förvånat utbrista (till Makens stora glädje.. tror jag iaf) t.ex

- Men kom och titta!! Skynda dig och KOM! Jag hittade sopkorgen i diskbänksskåpet! Kom och se, det är inte alls svårt!

Maken brukar då utbrista, mindre förvånat,

- Börja nu inte igen! *suckar*


Då replikerar jag vanligtvis i extremt irriterad ton

- Men om du någon jävla gång använder den istället för diskbänken eller hon skulle jag inte behöva Börja!!


Sen muttrar jag ett tag. Turligt nog för Maken är jag inte långsint *suckar*


Ett annat scenario. Tänk badrum. Tänk toarulle.

- Kom, kom, kom fort! skriker jag.

Och när Maken kommer så sitter jag på toastolen och pekar förvånat och samtidigt triumferande på toarullarna i tv.ställsskåpet

- Titta, det FANNS ju fler!


Då muttrar han hela vägen tillbaka till det han höll på med.


Jag har informerat Maken hundratals gånger ett litet antal irriterande fakta...

Och nu lägger jag ut det här för att kunna lämna sidan öppen på skärmen när han kommer dit, för han nyfiket ska se vad som står *listig*


Om du gör några  saker för mig (eg. inte för mig utan för oss men det säger jag ju inte) så skulle mitt TJAT som du kallar det minimeras till en bråkdel.


- Kasta tomma plastpåsar, ostförpackningar mm mm i soperna direkt så jag slipper komma dit och se allt i kaos.

- Ställ in kaffekopparna och glasen direkt i diskmaskinen Utan att först vråla frågan om det är rent i diskmaskinen. Man kan nämligen se om det är rent genom att öppna luckan *informerar*

- Byt toarulle när den är slut. Det växer nämligen inte ut nytt automatiskt. Och när du byter, sätt den i hållaren och inte ställ den på mystiska ställen typ i tvättkorgen el.likn


Voila´. Enkelt och smärtfritt. Gnället minimeras och tomtebolyckan kan infinna sig..... *hoppas*


Fridens!

;)

Av Ulrika - 6 april 2009 14:38


Det är sant. Jag vet vad jag gjorde förra dagen men inte fan var det mycket!


Segade halva dan. Klagade på ryggen. Segade lite till. Skröt häromdan om hur mycket piggare jag blivit. Mjaa säger jag nu ;)


Nåja, Maken hjälpte mig ju få igång Embird igen. Så nu kan jag stygnsätta lite igen. Jag firade genom att sitta en stund och dona med loggan. Sen segade jag igen. Det gäller att ta vara på dagen! Är man trött så tar man vara på denna trötthet. Är det inte så? Eller ska man fokusera på dom lite mer pyttestunder då man inte är så himla trött? Minns inte hur det skulle vara, men för säkerhets skull tar jag vara på alla stunder.


Däremot idag gick vi ut hårt. Upp i tid. Nåja, relativt. Beställde golv till fiskberedningen, vi tror vi mäktar med det efter revisorträffen i fredags. Detta golv kostar inte mer än 22.500 kr PLUS moms. Smakar det så kostar det. Vi har haft riktig färg till våra golv, satsade rätt många tusenlappar ifjol för att fixa till golven. Tja, sisådär en vecka så var halva färgen borta. Det är ju ganska mycket dragande och knuffande med fiskberedning så det nöter mycket.

Detta golv ligger minst 10-15 år och då blir det ju helt andra pengar.


Efter detta värv fortsatte vi i samma hårda tempo. Vi drog till grannorten Haparande som med sitt Ikea har expanderat oroväckande. Iväg och shoppade lite ditt fast idag mest datt faktiskt.

Jag fick mig en jacka, japp, endast 800 spänn, nedsatt från 1200. Herregud dyraste jackan i mitt liv.

Men Maken har klagat de senaste fem åren på min jacka. Den fyndade jag på Domus och har haft sen dess. Den är mer trasig än hel kan jag säga. White trash. Ringer det någon klocka?


Fick med mig Maken på Ikea också. Inte så svårt eftersom jag följer med på Swedol och likn karlaffärer. Fick mig en persienn till. Dock inte två. Jag försökte argumentera för fiffigheten med två men eftersom det eg inte finns så många argument förlorade jag *fniss*


Maken åker ju första svängen på onsdag. Sen har vi ca två veckor innan han åker för längre svängen. Då vill jag ha lite gjort. Bl.a vattenlåset till Skrymset. Där var toa förut och vi har nu upptäckt att det aldrig har funnits något vattenlås där. Därav lukten.

Nu efter sisådär femtielva påpekanden vart och ett i ett ökande tempo och stegrande vokabulär så ska detta fixas av Maken.


Det gäller passa på när ångan är uppe *funderar på fler projekt*



Av Ulrika - 4 april 2009 12:48


... men tänkte om efter en googlesväng. Eskimåer har visst inte hundra ord för SNÖ, tydligen en myt.

Jag har typ två ord.

- Snö (sägs sommartid då snön är avlägsen)

- Satasnön (sägs det halvår då snön är hos oss)


Jo, isvägen är ofarbar nu. Satasnön ;) smälter ju som bekant denna årstid, orsakar sörja, som sen Fryser till om natten.

Jättefint. Eftersom vi har minusgrader nattetid tar ju snösmältningen oerhört lång tid.

Jag kan inte fatta att någon frivilligt bosätter sig högre upp!

Jag menar, snö till midsommar, say no more.

Vi har åtminstone snöfritt till Valborgs, sen kommer snön allt från oktober till december.


Men hualigen, så seg vintern känns. Det blir värre med åren kan jag säga till er som tror tvärtom *sucka*


Vi har ännu inte idag en enda plusgrad, vilket innebär en otinande dag. Sen har vi ju själva aprilvädret. Någon som vet vad det innebär? inte?

Jo, det innebär att ena dagen har man tio plusgrader, strålande sol och bara vägar/gräsmattor. Nästa dag har det snöat tre dm, kallt och ruskigt.


Mamma och Pappa sa alltid, ny snö äter upp gammal snö.

Tillåt mig tvivla.


Behöver jag informera er om vad jag just nu känner för snön? Trodde inte det heller!

Är så less. Trött på is och halka. Längtar efter sommar....


Nu ska jag streta upp till min laptop, jag har avinstallerat Embird för att det vägrar funka trots lösenord och betalt program. Nu kör jag en viruskoll. Fick nämligen veta av själva datorn att det fanns ett virus i datorn, när jag då (otippat?) ville ta bort viruset så fick jag infon att det inte gick för filen bytte namn!

Gulligt? Inte!


Så nu ska jag skanna eländet. Sen ska jag ta hem Embird igen för att installera det eländet, och samtidigt hålla tummen att det funkar mer än en dag denna gång.


Fotnot eller min anmärkning:

Embird är ett stygnsättningsprogram, amerikanskt, som man använder för att göra egna broderier till en brodermaskin.

Det finns andra program, enklare, men som kostar skjortan, eller i pengar = Plenty.

Cirkus 12 000 kr.


Sugen på att köpa? Nix.

Men funkar inte Embird efter detta blir jag väl tvungen. Finns ju att ladda hem (alltså det andra) men är skeptisk att det funkar när det är oregistrerat *tung suck*

Av Ulrika - 4 april 2009 11:42


Ni som tror att en Skoda Fabia (ej kombi) lätt rymmer ett elverk och vattenpump.

Tänk om.



Jo, det går men tänk lite våld, nermontage, svordomar, irritationer, muskelkraft och läckagerisk.

Inaff sädd!


Av Ulrika - 4 april 2009 10:30


Tja, gott folk. Brösten har ännu inte haft sin debutvisning för Maken efter snabba bröstlyftet.

Orsaken var ju att vi hade revisorn här i först fyra timmar, sen kom Makens polare T och då ansåg jag att min deflorering hörde nog hemma i en mer privat visning.


Det var rätt jobbigt med revisorn. Inte ekonomiskt utan mer ryggmässigt. Han kom ju under min sk "vilotid" och for ca 19.00 och då var ryggen helt slut. Sitta på en köksstol är rena ryggdödaren för mig.

Jag gick således och vilade så sent som 19. Sen råkade jag somna till och vaknade och steg upp 22.00

Maken satt då med ett glas alkoholhaltig dryck med polaren T och dom struntade helt i att jag somnat ifrån allt *sviken*


Så jag fick reda upp allt på egen hand. Vad kunde en sådan som en Ulrika som ibland Syr göra då?

Tja, hon la sig i soffan och såg film. Eller såg och såg. Jag somnade där också.

Polaren T tog skotern och drog kring 2-tiden. Jag hade sovit till och från hela kvällen så jag frågade förtvivlat Maken - Snarkade jag???? *extremt orolig*


Svaret var förstås JA. Jäkla skit va pinsamt ;) Nog för att polaren T snarkar sju gånger värre än vad jag gör, han är ju opererad gubevars. Men ändå. Kvinna och snarkningar *generad*


Maken var så rar att han t.o.m beskrev snarkningarna.

- Du lät mest så här  zzzzz som lite snusningar bara.

- Tack och lov!!

- Men sen lät du mer så här ZZZ....ZZZ i korta attacker av en inandning ala 100dB

- Men tack för demonstrationen *surt och barnsligt trotsig*


Jäkla skitMake till att inte varna mig och be mig gå upp och sova på riktigt *hämndgirig*


Men nu är det en ny dag. Nya tag. Skönt iaf med ett rejält sömndygn, somnade som ett javetintevad när vi la oss för natten och sov tills det var dags att stiga upp *aaahh skönt*


Så nu ska jag köra till grannbyn, för att hämta elverk och vattenpump från stugan, Maken har redan åkt för att se om han tar sig in i bodan utan tvångsskottning.


Sen ska jag ägna dagen åt kreativa aktiviteter *hoppfull*


Fridens!

;)


Av Ulrika - 3 april 2009 21:52


Ja, ni må tro att Maken blev paff när jag visade mej naken i all min prakt med mina nya bröst, stående i vardagsrummet med nyskaffade pigga uppnosiga bröst..


Eller han kunde ha haft en paff min.

Men idag så har vi haft besök av revisorn och jag tyckte inte han skulle invigas i våra galenheter. Jag får lov att vänta till ett annat tillfälle.

Vi brukar göra sådana idiotiska saker. Helt plötsligt när Maken ska fara till t.ex stan eller till båten för koll, så kan jag dra upp bh´n och visa mina *host* tjusiga behag när jag ska vinka av honom.

Och då få se hans paffa min när han råkar kasta en blick mot mig och så har jag gått från sedesamt klädd till halvnäck från ena stunden till nästa är verkligen befriande *skrattar glatt*


Han är lika illa han. Ibland så kan vi prata om något absolut osexigt, t.ex vår ekonomi eller världshändelser under nyheterna och jag råkar kasta ett öga mot honom. Gissa vad jag får se? ;)

Precis. Jo, en karl med byxorna nere. Med ett djävulskt flin över hela fejset *ler i mjugg*


Vi väntar med fasa på tillfället då någon råka kommer på oss, att någon av oss inte märker att det står någon annan där.... *hemskt generad bara av tanken*


Skulle vara så hemskt så. Måste sluta med sådana påhitt. Fast det är ju rätt befriande med skratten som alltid kommer när vi gör sådana saker mot varandra. Naturligtvis så skärper vi ju oss mesta tiden, och tid med andra  *ser vuxet sträng ut* och sköter oss oklanderligt.


Ändå så råkade vi när vi skulle demonstrera fiffigheten med bildvisning på stoooora tv´n, med hjälp av en dvd för några år sen, visa mig när jag solade toppless i båten. Vinkeln jag låg i, samt närheten av modellen på extremt stor tvskärm så såg det så jäkligt ut. Överviktig och halv naken modell, visar sig i all sin över hela rutan. Det sa bara pang. Vi satt först förstenade, jag hade inte ens en aning om att bilden fanns, Maken hade bara tagit en mapp från datorn utan att kolla bilderna, det var ju bara för demonstrationen, så han tog även med obearbetade bilder.


När bilden kom upp så satt vi först båda två som statyer, sen blev det en jäkla fart och vi försökte förtvivlat bläddra fram till nästa bild, men inget funkade.

Då slängde Maken sig mot tv´n och slog av den på knappen.


Panik är ordet. Och ändå var det ju rätt normala bilder. Inget porr alltså.

Men ändå en känsla av grov panik ;)


Annars lär det väl bli budgetvarianten av bröstlyft för mig. Tejpa upp bröstvårtan och dra runt halsen till nästa vårta.

Fast det ska till att vara stadig tejp, kanske silvertejp, för att det ska hålla hela dan.

Sen är ju bh´n inte att förakta. Det är ju mest i naket läge som själva förfallet syns.

Tur är ju det.

Tack och Lov *pustar ut*


Nog om detta.

Nattinatti!


Fridens!

;)


Av Ulrika - 3 april 2009 13:08


Har idag fått endel gjort. Fått ungdomligare bröst, eller kanske inte ;) , och sen har jag besökt bloggar och nu väntar jag på revisorn. Men först ut var boobjobbet!

Har denna dag gjort mammografi för första gången. Det gjorde inte lika ont som jag väntade mig.

Men kul var det inte!

Jo, kul på så sätt att min mammograf (hon som utförde själva brösttillplattningen) var en himla kul typ. Vi skrattade som fjortisar när jag beskrev mina bröst och min önskan om en tjusig bröstoperation.


Jag informerade henne om att jag inte var intresserad av att få toppiga bröst, eller stora hårda klot som gav en perfekt hylla, utan jag hade mer blygsam smak.

Två bröst som åtminstone var lika stora. Sånt pratar man inte om. Att vi kvinnor ofta har olika stora bröst, och att det kan skilja en hel del, visserligen som inte syns när man ståtar med en hyfsad bysthållare, men som syns när man näckar..


Jag menar, bara dra ihop och skär bort det lösa, ta bort lite från det större och lägg in i det mindre, höj bröstvårtorna ovanför midjenivån och vips, en ny kvinna med visserligen hängiga 40-årsbröst men ändå lite fräschare.


Sen gick vi vidare och diskuterade dessa plastikoperationer som visas på tv. Där sugs det och skärs, flyttas och stramas till den milda grad att dom ser ut som jäkla miffon där dom står och strålar i vad dom tror är höjden av skönhet.


Vi skrattade så tårarna rann, insåg att Landstinget inte skulle klara av dom omfattande operationer som skulle behövas för att få mig att se ung och snygg ut. Det fanns inte heller plats. Vi var ju för guds skull i en buss.


Sen informerade andra mammografen att sådana jobb gjorde dom svart.


Sen fanns ju budgetvarianten. Ta en tjusig tejp och tejpa ovanför ena bröstvårtan och dra tejpen runt nacken och strama till ovanför andra bröstvårtan. Voila!

Då (kanske) kan bröstvårtorna sitta på den plats som dom ska vara enligt plastikkirurgerna *suckar drömmande*


Så nu återstår bara att visa Maken.

Tror han kommer att bli alldeles till sig i trasorna. Jag menar, en ung toppig brutta i bara mässingen ståendes i vardagsrummet, vem kan väl undvika att bli till sig då?

Jag bara frågar?


Vi får väl se. Fortsättning följer...

;)

Av Ulrika - 2 april 2009 19:23


Här kommer citat från Yttermera, jag gillar vissa "artiklar" som man kan hitta där. Denna kommer från IT-fliken, och är ett utdrag från ett IT-proffs försök att förklara Chattens magiska värld för en totalt internetnovis...

Läs hela här


Fråga: Vad pratar folk om i chatrum?
Svar: De flesta samtal i chatrum rör det fascinerande ämnet om vem som gör entré och vem som gör sorti i chatrummet. Ett annat, men minst lika fascinerande ämne, är det om varifrån folk kommer. Det händer även att finniga och hormonstinna trettonåriga pojkar vill prata snusk med kvinnor. För att ge dig en aning om hur spännande ett samtal kan vara, visar vi nedan en rekonstruktion av ett typiskt samtal i ett chatrum. När vi kommer in i handlingen har precis LillStrumpa gjort entré.


LillStrumpa: Hej allihopa
Willeponken: Hej LillStrumpa
Tummen: Hej Lill
Rentook: Hej L
Lillstrumpa: Vad händer här?
Tummen: Inte mycket
Rentok: Rätt lugnt


(Lång paus)


Willeponken: Någon här som kommer från Gränna?
Lillstrumpa: Nej
Tummen: Nepp
Rentok: Ledsen


(Lång paus)


UndulatBengt: Hej allihopa
Tummen: Hej UndulatBengt
Rentok: Hej Undulat
Lillstrumpa: Hej UB
Willeponken: Hej U
UndulatBengt: Vad händer här?
Lillstrumpa: De e lite slött
Tummen: Samma gamla vanliga
Rentok: Rätt lugnt
Jonas324665: LillStrumpa, ta av dina trosor
Lillstrumpa: OK, men jag är en kille


(Lång paus)


Willeponken: UndulatBengt, kommer du ifrån Gränna?
UndulatBengt: Nepp
Rentook: Nej, nu måste jag dra
Tummen: Ha're, Rentook
Lillstrumpa: Ta't lugnt Renmannen
Willeponken: Synes Renis
UndulatBengt: Hepp, R


(Lång paus)


PolypKungen: Hej allihopa
Lillstrumpa: Hej PolypKungen
Tummen: Yo, Polypen...
UndulatBengt: Hepp, P-mannen
PolypKungen: Vad händer här?
Lillstrumpa: Inte mycket
Tummen: Rätt lugnt
UndulatBengt: Hyfsat lite


Och så håller de på i chatrummen, timme ut och outhärdligt spännande timme in, och idéerna flyger ilsket fram och tillbaka. I vilket ögonblick som helst kan du snappa upp ett stycke vital information, som huruvida PolypKungen kommer från Gränna eller inte.


Så sant så.... ;)

Ovido - Quiz & Flashcards